© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte.

Lai radikāli mainītu cīņu pret dezinformāciju, šā gada janvārī Latvijas Universitātes (LU) vadībā uzsākta pētniecības aktivitāte “Mākslīgais intelekts dezinformācijas atmaskošanai”, ko realizē 13 partneri no astoņām valstīm. 22. oktobrī Utrehtas Lietišķo zinātņu universitātē noritēs projekta partneru organizēts mini-simpozijs un interesenti aicināti pasākuma norisei sekot tiešsaistē.

Simpozijs “No dezinformācijas līdz uzticamībai ar mākslīgā intelekta palīdzību” pulcēs mediju un tehnoloģiju ekspertus, pētniekus un profesionāļus, lai izpētītu mākslīgā intelekta lomu dezinformācijas izskaušanā un sabiedrības uzticības atjaunošanā.

Pasākumu ar uzrunu atklās Utrehtas Lietišķo zinātņu universitātes valdes loceklis Gērards van Assems (Gerard van Assem) un Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas īpašais pārstāvis digitālajos jautājumos Viktors Makarovs.

Par dažādiem aspektiem, kas saistīti ar mākslīgā intelekta lomu mediju vidē un faktu pārbaudē referēs Nīderlandes sabiedriskās raidsabiedrības “KRO-NCRV” pētnieciskās žurnālistikas platformas “Pointer” galvenais redaktors Ludo Hekmans (Ludo Hekman), NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākais eksperts Gundars Bergmanis-Korāts, kā arī “Innovative Power” pētnieki Kriss van Vlētens (Chris van Vleuten) un Džons Valbrinks (John Wallbrink).

Pasākumu noslēgs ekspertu diskusija.

Simpozijs noritēs angļu valodā. Interesenti tā gaitai 22. oktobrī var sekot tiešsaistē no plkst. 10.00 pēc Latvijas laika: https://livestream.hu.nl/link/livestreams.

Mini-simpozija programma

Pētniecības projektu "Mākslīgais intelekts dezinformācijas atmaskošanai" (Participative Assistive AI-powered Tools for Supporting Trustworthy Online Activity of Citizens and Debunking Disinformation jeb "AI4Debunk") realizē starpdisciplinārs konsorcijs LU vadībā. Tajā ietilpst 13 partneri no astoņām valstīm, lai īstenotu kopīgu misiju – veidot uzticamas tiešsaistes aktivitātes un mākslīgā intelekta rīkus, kas palīdzētu pasargāt cilvēkus no dezinformācijas. Projekta īstenošanu finansē Eiropas Savienības programma “Apvārsnis Eiropa”.

Dalīties