Jau 12. septembrī Latvijas Universitātes (LU) Dabas mājā un attālināti Microsoft Teams platformā norisināsies LU Karjeras izaugsmes diena 2024, kurā LU pasniedzēji un citi darbinieki varēs apmeklēt tālākizglītības kursus, lai pilnveidotu mākslīgā intelekta pratību un prasmi vadīt iekļaujošas lekcijas.

No plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00 LU Dabas mājā, un no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00, attālināti Microsoft Teams platformā, ikvienam pasniedzējam un darbiniekam būs iespēja apmeklēt 2 dažādus tālākizglītības kursus un iegūt LU apliecību par apgūtajiem tālākizglītības kursiem, katru 8 akadēmisko stundu apjomā.

Paralēli LU Karjeras izaugsmes dienai norisināsies arī ikgadējā LU Studentu diena, par kuru plašāku informāciju var atrast šeit

Klātienē, LU Dabas mājā (konkrēta auditorija vēl tiks precizēta), no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00, norisināsies kurss “Metodes dinamiskam un iekļaujošam mācību procesam”. Kursa mērķis ir pilnveidot augstākās izglītības iestāžu mācībspēku prasmi vadīt dinamiskas un iekļaujošas lekcijas. Katram kursa dalībniekam būs iespēja uzzināt par daudzveidīgām mācību metodēm, piemēram, “Teksts-Eksperts-Grupa-Atbilde”, “Ātrais atblasts”, “Kas? un ko? Ko tālāk?”, “Video kopsavilkums”, kuru izmantošana iedrošinās un motivēs studentus aktīvāk iesaistīties studiju procesā. Dalībniekiem būs iespēja analizēt mācību metodes un novērtēt to izmantošanas iespējas studiju procesā. Kursa noslēgumā dalībnieki modelēs daudzveidīgu mācību metožu izmantošanu savās nodarbībās. Mācības vadīs LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes asoc.prof. Ieva Margeviča-Grinberga. 

Savukārt tiešsaistē, MS Teams plaformā, no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00, norisināsies kurss “Mākslīgā intelekta metodiskie risinājumi studiju procesā”. Kursa mācību mērķis ir pilnveidot mākslīgā intelekta pratību docētājiem un detalizētāk izzināt un kritiski izvērtēt ģeneratīvā mākslīgā intelekta risinājumu integrāciju studiju procesā. Semināra laikā tiks piedāvāts pārskats par MI rīku pielietojumu studiju procesa dažādos posmos. Dalībnieki varēs izmēģināt vairākus MI rīkus un analizēt to metodisko potenciālu mācīšanas - mācīšanās perspektīvā, novērtējot MI rīku izmantošanas priekšnosacījumus, riskus un ieguvumus studiju procesā. Kursa noslēgumā dalībnieki plānos un izmēģinās MI risinājumu mērķtiecīgu integrēšanu savā akadēmiskajā darbībā. Mācības vadīs LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes asoc.prof. Sanita Baranova.

Augusta beigās e-pastos tiks izsūtīta detalizēta informācija par pieteikšanos. 

Dalīties

Saistītais saturs

12. septembrī norisināsies LU Studentu diena 2024
02.09.2024.

12. septembrī norisināsies LU Studentu diena 2024