Doktorantūras studenti, pētnieki, mācībspēki, bibliotekāri un citi interesenti aicināti apmeklēt pasaules akadēmisko izdevniecību rīkotos tiešsaistes seminārus, kuros aplūkos dažādas ar publicēšanos saistītas tēmas.

Oksfordas Universitātes izdevniecība (Oxford University Press) septembrī piedāvā interesentiem apmeklēt tīmekļsemināru “Kā publicēties Oxford Journals” (How to Publish with Oxford Journals). Tā ietvaros būs iespēja uzzināt vairāk par manuskripta sagatavošanas un iesniegšanas procesu, niansēm, kas jāņem vērā, izvēloties piemērotāko žurnālu savam pētījumam, kā arī runāts par atvērtās piekļuves aspektiem.

Vieta: tiešsaistē, MS Teams platformā
Laiks: 19. un 26. septembis; 10.30-12.30
Darba valoda: angļu valoda

PIETEIKTIES 19. septembrī

PIETEIKTIES 26. septembrī

SAGE izdevniecība piedāvā tīmekļsemināru “Kā veikt pētniecību un publicēties – kā atbildēt uz recenzentu komentāriem” (How to Do Research and Get Published - How to respond to reviewer comments). Tīmekļseminārā būs sniegti ieteikumi, kā efektīvi un stratēģiski atbildēt uz recenzentu jautājumiem un atsauksmēm, veicinot sadarbību un konstruktīvu dialogu, lai uzlabotu sava pētījuma kvalitāti.

Vieta: tiešsaistē, Zoom platformā
Laiks: 18. septembris; 18.00
Darba valoda: angļu valoda

PIETEIKTIES

Tīmekļsemināru sērijas piedāvā arī citas vadošās akadēmiskās izdevniecības. Aicinām iepazīties ar informāciju to vietnēs un pieteikties aktuāliem tīmekļsemināriem:

Elsevier

Taylor & Francis

Wiley

Arī EIFL organizācija (Electronic Information for Libraries) rīko tīmekļsemināru sēriju, kuras mērķauditorija pamatā ir bibliotekāri, informācijas speciālisti, taču tēmas var būt aktuālas arī citiem interesentiem. Pirmajā tīmekļseminārā “Bibliotēkas, autortiesības un mākslīgais intelekts” (Libraries, Copyright and AI) būs pievērsta uzmanība zinātnei un pētniecībai - kā mākslīgais intelekts to var atbalstīt. Būs iespēja uzzināt vairāk arī par mākslīgā intelekta ietekmi uz autortiesībām.  

Vieta: tiešsaistē, Zoom platformā 
Laiks: 18. septembris; 16.00 
Darba valoda: angļu valoda 

Vairāk informācijas 

PIETEIKTIES 

Dalīties