Tehnoloģiju izmēģinājumi, meistarklases, sarunas ar zinātniekiem, spēles un viktorīnas – tas viss sagaidāms Eiropas Zinātnieku naktī! Septembra noslēdzošajā piektdienā, 27. septembrī, no plkst. 17.00 līdz plkst. 21.00 Latvijas Universitāte (LU) aicina ikvienu interesentu apmeklēt LU Akadēmisko centru, lai satiktu savu zinātnieku, piedaloties dažādās aktivitātēs visa vakara garumā. Šī gada jaunums – diskusijas ar zinātniekiem par viņu dzīves labirintiem. Ieeja – bez maksas!

Neatkarīgi no vecuma vai interesēm, šis pasākums piedāvā kaut ko aizraujošu ikvienam! Pievienojies zinātnes entuziastiem no visas Latvijas, apmeklē vairāk nekā 70 zinātniskās stacijas dažādās nozarēs un atklāj zinātnes pasaules noslēpumus kopā ar pētniekiem.

Sociālo zinātņu pētnieki pasākumā būs sastopami četrās stacijās:

Cilvēkfaktors un efektīva biznesa vadība
LU Dabas māja, 6. stāvs, 621. auditorija
Plkst. 17.00-21.00

Uzzini, kā ergonomika un cilvēkfaktors ietekmē darbinieku labklājību un veicina biznesa efektivitāti. Izmanto iespēju veikt ergonomiskās slodzes mērījumus, iepazīsti ergonomikas un efektivitātes vadošos pētniekus un profesionāļus, kā arī plkst. 18.00 vai 19.30 piedalies interaktīvā spēlē “LEAN” par ergonomiku un biznesa efektivitāti.

Pār-staigājojot Uzvaras parku
LU Dabas māja, 7. stāvs, 702. auditorija
Plkst. 17.00-18.15 un 19.45-21.00
Interaktīva lekcija par Uzvaras parka vēsturi: ekskursija parka pagātnē, tagadnē un nākotnē.

Satiec savu jauno sociālo zinātņu pētnieku!
LU Dabas māja, 7. stāvs, 702. auditorija
Plkst. 18.15-19.45

Iepazīsties ar jaunākajiem sociālo zinātņu pētnieku atklājumiem politikas, socioloģijas un komunikācijas nozarē! Sociālo zinātņu doktorantu pētījumu video abstraktu prezentācija, jautājumi un atbildes.

Vai arī tu esi gudrāks par piektklasnieku? Pieaugušo prasmju un kompetenču tests
LU Dabas māja, 7. stāvs, 701. auditorija
Plkst. 17.00-21.00

Darbnīcas apmeklētājiem būs iespēja izpildīt prasmju un kompetenču testu tekstpratībā, rēķinpratībā un adaptīvā problēmu risināšanā, kā arī uzzināt par iespējām izmantot veiktā pētījuma datus pētniecībā un tālākās attīstības plānošanā.

Norises uz pasākuma centrālās skatuves

Šogad LU ievieš jaunu, intriģējošu, aizraujošu diskusiju ciklu ar jomas ekspertiem, zinātniekiem un pētniekiem. Divu diskusiju laikā zinātnieki dalīsies personīgajā pieredzē par savu ceļu pētniecībā un ikvienam klausītājam būs iespēja caur dažādiem “labirintiem”  izdzīvot zinātnes piedzīvojumus. Zinātnieku diskusijas notiks uz pasākuma centrālās skatuves LU Dabas mājā plkst. 17.00 un 18.15.

Papildus sociālo zinātņu pētnieki ar saviem atklājumiem iepazīstinās interaktīvās prezentācijās uz LU Dabas mājas centrālās skatuves: plkst. 20.30 asociētais profesors Oļegs Krasnopjorovs stāstīs par laimes ekonomiku urbānā vidē Eiropas pilsētās, bet plkst. 20.40 tenūrprofesore Inta Mieriņa skaidros tematu par migrantiem un bēgļiem, kā arī paradigmas maiņu un Eiropas "cietoksnī".

Visas pasākuma aktivitātes ir bezmaksas, tās piemērotas visai ģimenei - gan lieliem, gan maziem, neatkarīgi no vecuma. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai LU mājaslapā, drīzumā tiks publicēta pasākuma programma un norises vietas, jo vairākas Zinātnieku nakts aktivitātes notiks arī ārpus LU Akadēmiskā centra.

Satiec savu zinātnieku un iedvesmojies nākotnes atklājumiem! Tiekamies LU Akadēmiskajā centrā – LU Dabas mājā, Jelgavas ielā 1 un LU Zinārtņu mājā, Jelgavas ielā 3. 

Aicinām iepazīties ar pasākuma programmu

Par Eiropas Zinātnieku nakti: 

Ik gadu septembra pēdējā piektdienā notiek Eiropas Zinātnieku nakts, kas ir Eiropas līmeņa pasākums zinātnes un to sasniegumu popularizēšanai. Plašākai sabiedrībai tiek atvērtas augstskolas, universitātes un zinātniskie institūti, lai ikviens interesents var tikties ar pētniekiem, doties ekskursijās, skatīties šovus, piedalīties eksperimentos un diskusijās.

Uzzini vairāk un iepazīsties ar zinātnisko institūciju daudzveidīgajām programmām un pasākumu vietām visā Latvijā: https://ej.uz/ZinātniekuNakts2024

Dalīties