Publicitātes foto: Radio ''NABA''

Lai iepazīstinātu ar sociālo zinātņu doktora studijām Latvijas Universitātē, Radio NABA raidījuma “Zinātnes vārdā” tematiskajā ciklā “Doktorantūra tuvplānā” viesojās LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes tenūrprofesore Inta Mieriņa un doktorante LU ESZF Sociālo un politisko pētījumu insitūta (SPPI) pētniece Zane Meļķe.

“Akadēmiskā vidē varam vairāk runāt par problēmām, par kurām mazāk dzirdam publiskajā telpā. Svarīgākais ir iegūt zināšanas par konkrēto tēmu – varam izmantot teorijas un metodes no jebkura zinātņu lauka,” raidījuma laikā uzsvēra LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes tenūrprofesore Inta Mieriņa. Profesore iezīmēja arī pašreiz aktuālo virzību zinātnē ne tikai uz starpnozaru pētījumiem, bet arī uz pārnozaru pētījumiem. 

Doktorante Zane Meļķe, kura guvusi arī praktisku pieredzi darbā ar bēgļiem, pašreiz ir pievērsusies bērnu bēgļu iekļaušanai izglītības sistēmā. Doktorantūra viņai ir izvēle tālākai pašrealizācijai un personīgajai izaugsmei: “Doktorantūra ir ļāvusi izveidot jaunu dzīves vidi ar fokusu uz pētniecību.” Līdzās disertācijas izstrādei, Zane kā LU ESZF Sociālo un politisko pētījumu insitūta pētniece ir iesaistīta arī pētnieciskā projektā, kas pievēršas migrantu iekļaušanas jautājumiem.

Plašāka informācija par doktora studiju programmu “Sociālās zinātnes” pieejama ŠEIT.

Pieteikšanās doktorantūras studijām Latvijas Universitātē norisinās no 19. līdz 30. augustam.Plašāka informācija par uzņemšanu pieejama ŠEIT.

Dalīties