Sekojot ilggadējai tradīcijai, pirmā mācību nedēļa pirmkursniekiem bakalaura studiju programmās ir veidota mazliet citāda. Arī šogad, sagaidot jaunos komunikācijas zinātnes, politikas zinātnes, informācijas pārvaldes, socioloģijas, sociālā darba un kultūras un sociālās antropoloģijas bakalaura programmu studentus, gan mācībspēki, gan studējošo pašpārvalde ir sagatavojusi īpašas aktivitātes, kas palīdzēs iejusties jaunajā vidē un veiksmīgāk uzsākt studiju procesu.

Ierasti jauno mācību posmu uzsāksim pirmdien, 2. septembrī, ar LU ESZF dekāna vietnieka, profesora Jāņa Ikstena uzrunu, kam sekos citi – ne mazāk svarīgi – ievadvārdi no Studentu pašpārvaldes prezidija locekles Līvas Emīlijas Kļaviņas, kam sekos LU ESZF Ārējo sakaru koordinētājas Aleksandras Kjakstes video stāsts "Erasmus un citas apmaiņas studijas iespējas LU ESZF". Rītu noslēgsim ar kopīgu fotogrāfēšanos, lai iemūžinātu pirmo studiju dienu.

Bez tam Sālsmaizes nedēļas programmā ieplānotas arī studiju programmu direktoru tikšanās ar saviem 1. kursa studentiem, tādejādi ne tikai iepazīstoties, bet arī dodot iespēju uzzināt vairāk par programmu un mācību procesu. 

Studiju procesam noderīgs un, kas vēl būtiskāk - aizraujošs, būs plānotais Multimediju studiju apmeklējums lektora un Multimediju studijas vadītāja Roberta Vīksnes virsvadībā. Multimediju studijā var darboties jebkuras programmas students jau no pirmā kursa, ar vai bez pieredzes un prasmēm, jo visu nepieciešamo iemācīsim uz vietas. 

Savukārt mūsu bibliotekāre Laura Bernava pastāstīs visu, kas jāzina par LU ESZF bibliotēku (Lauvas ielā 4). Tas noteikti atvieglos mācību procesu un ļaus atrast visus vajadzīgos materiālus. 

Ļoti interesanta būs LU ESZF docentes, SPPI pētnieces Klintas Ločmeles vadītā izlaušanās spēle medijpratības stiprināšanai "Eiforigen pētījums" komunikācijas zinātnes studentiem. Ņemiet vērā, ka ir ļoti svarīgi nekavēt spēles sākumu, tāpēc sekojiet programmā norādītajiem laikiem.

Par ārpusstudiju aktivitātēm pastāstīs organizācijas ''Medijpratējs'' līdzdibinātājas Martas Aleidzānes vieslekcija ar nosaukumu ''No lekcijām līdz NVO: Medijpratējs piemērs''. Organizācijas ''Medijpratējs'' mērķis ir paskaidrot un popularizēt jēdzienu ''medijpratība''. 

Lai palīdzētu jaunajiem studentiem neapjukt jaunajā dzīves posmā, ar savu lekciju "Jaunā studenta emocionālie izaicinājumi" ZOOM platformā dalīsies LU psiholoģe, karjeras konsultante un izaugsmes trenere Līga Valinka. Studentiem, kuri vēlēsies ZOOM lekcijai sekot līdzi no fakultātes telpām, būs tāda iespēja Berlina auditorijā.

Sālsmaizes nedēļas programma ir pieejama šeit.

Jautājumu gadījumā aicinām vērsties pie mārketinga speciālistes Rēzijas Legzdiņas, rezija.legzdina@lu.lv.

Laipni lūgti LU ESZF saimē!

Dalīties