Vizuālis: Vita Zelče, LU Komunikācijas departaments

Eiropas Zinātnieku naktī 27. septembrī, plkst. 17.00–18.10 un 19.50–21.00 LU Dabas mājā 702. auditorijā stacijā ''Pār-staigājot Uzvaras parku'' notiks populārzinātnisku interaktīvu stāstu par Rīgas Uzvaras parku stāstīšana.

Stacijā “Pār-staigājot Uzvaras parku” būs iespējams satikt LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes pētniekus – profesori Vitu Zelči, asociēto profesori Maritu Zitmani, emeritēto profesori Skaidrīti Lasmani, docenti Lauru Ardavu-Āboliņu, Multimediju studijas vadītāju Robertu Vīksni, zinātniskās asistentes Evelīnu Kukarelu un Anželiku Litvinoviču. Pētnieki populāru etīžu veidā iepazīstinās ar dažām Latvijas Zinātnes padomes (LZP) Fundamentālo un lietišķo pētījumu programmas (FLPP) projekta “Pār-stāstot Uzvaras laukumu” atziņām un komunikācijas praksēm. Pasākuma noslēgumā notiks neliela viktorīna un tās uzvarētāji saņems balvas.

LZP FLPP projekts “Rīgas Uzvaras laukuma pār-stāstīšana” (lzp-2023/1-0237) tiek īstenots LU ESZF Politisko un sociālo pētījumu institūta Kolektīvās atmiņas pētījumu laboratorijā. Pētījuma uzmanības centrā Uzvaras parka vēsture, šodiena un nākotne, kā arī memoriālās kultūras un komunikācijas problemātika.

Dalīties