Foto: Vita Zelče, LU Komunikācijas departaments

Eiropas Zinātnieku naktī stacijā “Satiec savu jauno sociālo zinātņu pētnieku!” ieplānotas doktora studiju programmas “Sociālās zinātnes” doktorantu pētījumu videoabstraktu prezentācijas. Jaunos zinātniemus meklē Latvijas Universtitātes (LU) Dabas mājas 702. auditorijā, laika posmā no plkst. 18.15 līdz 19.45.

Stacijā “Satiec savu jauno sociālo zinātņu pētnieku!” būs iespējams tikties ar Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes (ESZF) doktorantiem Madaru Straumi, Staņislavu Šeiko, Didzi Meļķi, Aleksi Jarocki, Elīnu Baltroku-Budreviču, Zani Meļķi, Solvitu Lazdiņu, Aldu Staprāni-Medni un Mihailu Potapovu. Pēc videoabstrakta demonstrācijas jaunie pētnieki iepazīstinās ar sevi un savu pētījumu, kā arī atbildēs uz klātesošo jautājumiem.

Videoabstrakti ir tapuši ESZF Multimediju studijā ar tās vadītāja Roberta Vīksnes atbalstu. Pētījuma videoabstraksts vai videokopsavilkums ir zinātniskā pētījuma rakstiskā abstrakta ekvivalents. Tas palīdz lasītajam ātri un uzskatāmi iepazīties ar pētījumu, tā mērķi un gūtajiem rezultātiem. Vairāku mūsdienīgu zinātnisko žurnālu izdevniecības zinātnisko rakstu autoriem piedāvā iespēju papildināt sava raksta publikāciju ar videoabstraktu, un aizvien vairāk pētnieku šo iespēju izmanto.

Visi laipni lūgti iepazīties ar doktorantu veikumu Eiropas Zinātnieku nakts stacijā “Satiec savu jauno sociālo zinātņu pētnieku!”!

Dalīties